APK Winsum
APK laten uitvoeren in Winsum? Laat uw auto keuren bij Autoservice Winsum. Wij voeren de APK keuring professioneel en betrouwbaar uit. Een afspraak maken kunt u bij ons eenvoudig online doen. Onze APK keuringsmeesters helpen u graag.
Waarom door Autoservice Winsum uw auto APK laten keuren?
Kiest u voor een APK van Autoservice Winsum, dan houden wij uw auto zo veilig mogelijk. Autoservice Winsum is een RDW erkend autobedrijf met gespecialiseerde APK-keurmeesters die beschikken over de juiste (technische) kennis en apparatuur. Onze gecertificeerde keurmeesters controleren uw auto, verzorgen uw APK-rapport en registreren dit bij de overheid.
Geen verrassingen: bij reparaties altijd eerst een prijsopgave
Ervaren & Betrouwbaar APK Keuringsstation
Snelle Herkeuring als je auto wordt afgekeurd
Altijd vervangend vervoer beschikbaar
APK Keuring voor alle merken auto’s
Autoservice Winsum is een merkonafhankelijk APK Keuringstation. Autoservice Winsum heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto’s een
vakkundige APK-keuring uit te voeren. Zo kunt u bij ons terecht voor een APK-keuring van onder andere de volgende merken auto’s:
Staat uw merk er niet tussen, geen probleem! Autoservice Winsum heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto's een vakkundige APK-keuring uit te voeren.
Plan binnen één minuut uw APK afspraak bij Autoservice Winsum!
Universeel Autobedrijf Winsum heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto's een vakkundige APK-keuring uit te voeren.
Kosten van APK bij Autoservice Winsum
Bij Autoservice Winsum bieden wij u een RDW-erkende APK-keuring aan voor een scherp tarief. Dit bedrag is inclusief BTW, EOBD en afmeldkosten en exclusief eventuele kosten voor viergas-, roet- of deeltjestellermeting.
“Top garage. Vakmanschap voor een eerlijke prijs en top mensen. 👍”
Jan
Auto afgekeurd voor APK? Eerst een prijsopgave!
Komt uw auto op één of meerdere punten niet door de keuring? Dan is er onderhoud en/of reparatie aan uw auto nodig. Voordat onze automonteurs starten met onderhouds- of reparatiewerkzaamheden, nemen wij altijd eerst contact met u op om te overleggen wat u wenst. U heeft daarmee de onderhoudskosten van uw auto altijd zelf in de hand.
Hoelang duurt een APK keuring?
Als u een APK-afspraak maakt bij Autoservice Winsum, vragen we u om uw auto aan het begin van de dag voor 09:00 uur te brengen. Zodra de auto is gekeurd, zullen we telefonisch contact met u opnemen.
APK zonder afspraak
Wegens de volle planning van onze APK keurmeesters in Bunnik, raden we u aan om voordat u langskomt, eerst telefonisch contact op te nemen met het betreffende filiaal. Of om eenvoudig online uw afspraak te boeken natuurlijk!
Voorkom een boete en plan uw APK keuring
Voorkom een boete en plan tijdig uw APK keuring. De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. De RDW en de politie kunnen voor het ongekeurd rond rijden flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert.
Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar.
Bedrijfswagens APK laten keuren
Bedrijfswagens kunt u ook laten keuren bij Autoservice Winsum. Tip voor uw planning: kies ervoor de APK in uw vakantie uit te laten voeren. Dan valt het APK-moment ook de komende jaren in dezelfde (vakantie)periode!
Campers APK laten keuren
Naast personenauto’s en bedrijfswagens, kunt u ook uw camper laten APK keuren. Bij de APK-keuring van uw camper bij Autoservice Winsum wordt er meer dan alleen het brandstofsysteem voor het rijden gecontroleerd. Zo onderzoeken we ook de gas-of dieselinstallatie voor huishoudelijk gebruik. (Dit is het systeem voor koken en verwarmen).
Plan binnen één minuut uw APK afspraak bij Autoservice Winsum!
Universeel Autobedrijf Winsum heeft de kennis en expertise in huis om voor alle merken auto's een vakkundige APK-keuring uit te voeren.
Meest gestelde vragen APK
De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring.
De APK is een wettelijk verplichte periodieke keuring en controle van uw auto, bedrijfswagen of camper. De keuring moet worden uitgevoerd door een RDW Erkend APK keuringsstation. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie.
Benzine auto’s
Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd.
Dieselauto’s
Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.
Oudere auto’s keuren
Voor auto’s die vóór 2005 voor het eerst door de RDW zijn toegelaten, gelden andere regels. Deze informatie vindt u op de website van de RDW.
Onze APK-keurmeesters controleren uw auto op alle wettelijke keuringseisen. Hierbij maken zij gebruikt van het digitaal diagnoserapport. Via een tablet brengen zij in kaart wat de staat van uw auto is. Daarbij geven zij advies over eventuele noodzakelijke reparaties en geven ze aan wat mogelijke afkeurpunten zijn. Zo is de staat van uw auto voor u inzichtelijk en is er duidelijk wat er voor reparaties noodzakelijk zijn. Hierna zullen wij voor u een prijsopgave maken en heeft u de controle over de reparaties. U kunt op basis van deze prijsopgave zelf beoordelen welke werkzaamheden er worden uitgevoerd.
Tijdens het autorijden is één ding van groot belang: dat uw auto veilig is. Om dit te garanderen is het in Nederland (en Europa) wettelijk verplicht om uw auto APK te laten keuren. Tijdens de APK wordt uw auto alleen gekeurd en wordt er geen onderhoud aan uw auto gepleegd. U kunt een APK-keuring uiteraard wel combineren met een onderhoudsbeurt. In dit geval kost het u minder geld en hoeft u uw auto maar één keer te missen.
Om ervoor te zorgen dat uw auto 100% veilig is, is een APK altijd maar tijdelijk. Dit is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van uw auto. In de meeste gevallen moet u uw auto jaarlijks APK laten keuren.
Tijdens deze algehele keuring wordt de technische staat van uw auto nauwkeurig gemeten en kijken we na of uw auto voldoet aan alle overheidsvoorschriften.
Onze APK-keurmeesters controleren uw auto onder andere op de volgende punten:
- Veiligheid: de staat en/of werking van de remmen, banden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
- Registratie: de kilometerstand wordt geregistreerd bij de RDW (ter voorkoming van tellerfraude)
- Milieu: controle van de uitlaatgassen op de normen voor uitstootwaardes en emissies
- Verlichting: de verlichting (koplampen, rem- en knipperlichten) horen te werken. Daarnaast moeten alle reflectoren aanwezig en intact te zijn. Verder moeten de koplampen juist zijn afgesteld en het goede lichtbeeld geven.
- Banden: Banden en bandenprofiel slijt. De minimale profieldiepte is 1,6mm (over het gehele loopvlak van de band). In de praktijk komt het wel eens voor dat bijvoorbeeld banden schuin zijn afgesleten en daarmee onder de minimale profieldiepte komen. Dat is dan een APK afkeurpunt.
- Remmen: Onvoldoende en onjuiste remwerking komt vaak voor als APK afkeurpunt. Zeker aangezien de remmen van noodzakelijk en levensbelang zijn, wordt hier altijd goed op gecontroleerd.
- Uitlaat: De uitlaat moet over de gehele lengte gasdicht zijn. Daarnaast moet de ophanging van de uitlaat in orde zijn.
- Ruitenwissers: De ruitenwissers moeten qua rubbers goed zijn (niet versleten en niet uitgedroogd). Daarnaast moet het algehele ruitenwissersysteem goed werken, inclusief het ruitensproeiersysteem.
- Banden: Minder dan 1,6mm profieldiepte is een afkeurpunt, maar minder dan 2,5mm profieldiepte is een adviespunt.
- Stuur- en fuseekogel speling en/of slijtage: Door veel sturen en op- en neer veren komt deze vorm van slijtage vaak voor. Dit is een adviespunt vanaf 1mm speling.
- Olielekkage: Daadwerkelijk lekken van olie op het wegdek is een afkeurpunt. Op het moment dat de motor “zweet” en het blijft olie in de motorruimte, dan is het een adviespunt.
- Remsysteem: Remblokken en/of remschijven zijn onderhevig aan slijtage. Deze onderdelen zijn goed zichtbaar en kunnen daarom goed preventief worden genoemd als adviespunt.
- Gordels of airbags: Als het waarschuwingssysteem van de auto een defect aangeeft bij de gordels en/of airbags wordt dit vermeld als adviespunt.
Het RDW keuringsrapport bevat informatie over de staat van het frame, de constructie, de carrosserie, de motor, de remmen, de banden, de uitlaat, de verlichting, de elektrische installatie, de stuur- en bedieningsorganen en de overige technische onderdelen. Daarnaast geeft het rapport informatie over de kilometerstand, het brandstofverbruik, de bouwjaren, de milieuklasse, de leeftijd en het energielabel. Ook worden eventuele technische mankementen of gebreken vermeld in het rapport.